Welkom bij onze Aa-landers

Aa-land, waar gastvrijheid voorop staat!

Het Aa-land is het gebied tussen het Groene Woud en de Maashorst. Daar stroomt de rivier de Brabantse Aa al slingerend door het prachtige landschap. Cultuur en natuur komen zo heel dichtbij. Trotse Aa-Landers heten je van harte welkom. En nemen je op geheel eigen wijze mee in hun verhalen en activiteiten.

Winery & Herbs: Kamperen bij het druiven labyrint

Op de Kampeer en Wijnboerderij Winery & Herbs kun je lekker kamperen rondom de kruiden en wijnranken. Zien, ruiken, proeven en ervaren. Van onze druiven maken wij smaakvolle Brabantse wijnen en we laten zien hoe planten groeien, bloeien en vooral ook smaken.
Maak een rustgevende wandeling door het druivenlabyrint en loop door naar onze kruidentuin. Beleef en geniet van onze planten tijdens rondleidingen, labyrint wandeling, workshops, proeverijen, familie uitjes en kamperen.

Loop je eigen levenspad in het labyrint.   

Rondleiding door het druiven labyrinth

Winery & Herbs, Boxtelseweg 23, 5481 VE Schijndel
06-42718829 / info@wineryandherbs.nl / www.wineryandherbs.nl

Alpacafarm: wandelen met Alpaca’s

Wandelen met Alpaca's

Er lopen ruim 60 alpaca’s rond bij Alpacafarm Vorstenbosch, met 20 veulens op komst.  Met een bekertje voer kun je de alpaca’s uit je hand laten eten. Je leert meer door de informatiebordjes die er hangen.

Geniet daarna van een heerlijk kopje koffie of een overheerlijke lunch. Een gezellige high tea ook mogelijk.

De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken in de speeltuin en met de Alpaca Chilli Speurtocht. De farm is vrijdag t/m zondag én in schoolvacanties open.

Alpacafarm, Leeghandseweg 10a, 5476 VD Vorstenbosch
085-2006111 / info@alpacavorstenbosch.nl / www.alpacavorstenbosch.nl

IJsboerderij Op de Nieuwekampen: Biggetjes kijken en hemels ijs proeven

Biggetjes kijken, hemelse ijsjes proeven, maisbak om in te spelen? Kom naar de ijsboerderij!
We hebben hemelse ijsjes, zelfgemaakte appeltaart met koffie/thee waarvan je op ons terras kunt genieten. Terwijl de kids zich vermaken met het speelgoed kun je lekker een boekje lezen. Ook kunnen we voor je een excursie bij de varkens of bij de ijsbereiding regelen. (Graag van te
voren reserveren.)

IJsexcursie, diverse taarten, grootmoeders boerenwinkeltje, streekproducten.

Biggetjes kijken en vers ijs wat wil je nog meer

IJsboerderij op de Nieuwekampen, Nieuwekampen 34, 5382 JN Vinkel
073-5325511 / info@opdenieuwekampen.nl / www.opdenieuwekampen.nl

Slothoeve Vijver: Zelf uw vis vangen voor op de Barbecue

Vijf prachtige visvijvers aan de rand van het dorp Vinkel. Je kunt bij ons vissen op forel, zalmforel en karper. Karpers zijn mooie vissen om te vangen en om meteen weer terug in het water te zetten.
De forellen zijn mooie krachtige vissen waar je al met een paar mensen een leuke wedstrijd van kan maken. Niets is lekkerder dan aan het einde van de dag een gevangen Forelletje zelf op de BBQ te leggen of mee naar
huis te nemen.

Als je van vissen houdt, is dit een geweldig avontuur! Ook vanaf ons terras kun je meegenieten met hengelaars die een visje vangen.

Vissen op zijn mooist

Slothoeve Vijver, Brugstraat 73c, 5382 JC Vinkel
073-5324258 / 06-29291255 / info@slothoevevijver.nl / www.slothoevevijver.nl

Moes & Tuin: Kruiden beleven is ruiken, voelen en zien

Bloemen planten en zaden voor de moestuin

Rianne vertelt je in geuren en kleuren over haar kruiden- en groenteplanten. Elk soort heeft wel een bijzonder verhaal. Verhalen over de herkomst en het gebruik geeft je de inspiratie om er zelf mee te experimenteren.

Wist je dat er heel veel eetbare bloemen zijn? Dat
een courgette niet perse groen hoeft te zijn? Ik vertel je graag hoe je dit allemaal zelf kunt planten en laten groeien. Jouw eigen mini moestuintje of kruidenhoekje wordt dan een ware beleving.

Bloemenmengsels voor vlinders, bijen en vogels.  Bijzondere kruiden. 

Moes & Tuin, Van Rijckevorselweg 23a, 5382 JJ Vinkel
06-15641110 / info@moesentuin.nl / www.moesentuin.nl

Molen De Zwaan tekent de Vinkelse horizon

Aan de oevers van de grote Wetering staat de Vinkelse Molen De Zwaan. Een prachtig bouwwerk dat tot stand kwam dankzij de onverzettelijkheid van ruim 150 vrijwilligers. 

De molenaars doen ondertussen hun werk terwijl jij in de prachtige ruimte ‘Onder de Meule’ een kopje koffie drinkt of geniet je van een bescheiden lunch. 

De Vinkelse Molen is geopend van dinsdag t/m vrijdag (10.30 – 16.00 uur)en zondag (10.30- 16.30 uur)

Kopje koffie onder de molen in Vinkel

Molen De Zwaan, Molenpad 1, 5382 KW Vinkel
073-8220761 / info@vinkelsemolen.nl / www.vinkelsemolen.nl

De Blauwe Pauw: Bourgondisch overnachten in stijl

Tot rust komen in de fraaie binnenstad van Den Bosch

Ervaar de grandeur van 1900 met het comfort van nu in Boutique Hotel De Blauwe Pauw te ’s Hertogenbosch.
Deze warme en gastvrije bed & breakfast is gevestigd in een koloniale stadsvilla uit 1899, met een Jugendstil serre en rijk gedecoreerde plafonds. Perfect passend bij een verblijf in de meest bourgondische stad van Nederland en haar rijke historie, monumenten, musea, winkels en vele cafeetjes en restaurants. Of zoals een eerdere gast het verwoordde: “Hartelijk ontvangst, goeie bedden, zalige douche, goed ontbijt, in een prachtig pand.”

Boutique Hotel-B&B De Blauwe Pauw Hinthamereinde 13, 5211 PL ’s-Hertogenbosch
073-2050023 / info@hoteldeblauwepauw.nl / www.hoteldeblauwepauw.nl

Landwinkel Valenkamp: Trek je schoenen uit en ga op avontuur!

Welkom bij onze boerderijwinkel en blote voeten pad! In onze Landwinkel vind je (H)eerlijke en ambachtelijke (streek) producten. Alles voor jouw dagelijkse en bijzondere boodschappen.

Het Blotevoetenpad is een hele belevenis voor uw voeten! Het is heerlijk ontspannen, gezond en is een verrassende nieuwe natuurbeleving. Door met je voeten over zachte, harde, koude, warme, natte en droge ondergronden te lopen voelt het als een uitgebreide voetmassage.

Kinderen en volwassenen kunnen hier heerlijk genieten van al het moois wat de polder en de natuur hebben te bieden. Spelen met natuurlijke elementen!

Ook kun je lekker rondstruinen op ons blote voeten pad!
Wees welkom!

Modder en avontuur op het blote voetenpad

Boerderijwinkel Valenkamp Kruisstraat 58, 5249 PA Rosmalen
073-8221281 /  info@het-groene-erf.nl / www.het-groene-erf.nl

Meccano Expo: Beleef de tijd van toen met Meccano

Passie voor Meccano

Speelgoed dat al generaties meegaat. Sterker nog, Meccano is rond 1900 ontworpen, dus al ruim een eeuw oud.
Bij Meccano Expo Rosmalen tref je een zeer unieke verzameling van uit Meccano onderdelen gebouwde machines. Het unieke hiervan is dat Lambert van der Veeken alle machines die hij heeft gebouwd ooit zelf bediende en hij de werking precies kent. Deze draaiende Meccano machines geven je een beeld van onze voedselkringloop en de daarmee samenhangende “natuurlijke processen”. Met name: bodemleven ,
plantengroei , immuunsysteem en afvalverwerking. Alles word je haarfijn uitgelegd.

Meccano Expo Vliertwijksestraat 49, 5244 NH Rosmalen
06-22520244 / info@vanderveekenmeccano.nl / www.vanderveekenmeccano.nl

De Noordkade: een spannende plaats waar altijd wat te beleven is

Aan de oude Veghelse binnenhaven stond ooit Europa ’s grootste mengvoederfabriek van de CHV. Nu verblijft hier een coöperatieve samenwerking van culturele bedrijven en ondernemers, vrijwilligers en startups, die doorgaan met mixen en mengen. Niet van mengvoer, maar van cultuur met food, bedrijfsleven met kunst, ouderen met jongeren,
commercieel met niet-commercieel. De Noordkade is een spannende plek waar altijd iets te beleven valt met veel verschillende activiteiten en mogelijkheden op het gebied van kunst, food, cultuur en vrijetijdsbesteding. Dat alles in bijzondere huisvesting. Een fascinerende industriële erfgoedomgeving, prachtig gelegen aan het water en nabij het hart van Veghel. 

Cultuurhaven in het hart van Veghel

De Noordkade Verlengde Noordkade Veghel 10-14, 5462 EH Veghel
0413 782 000 /info@noordkade-veghel.nl /  www.noordkade-veghel.nl

Herkenhoek: landelijk overnachten

Overnachten in het Aa-dal met een Hottub

Thuis voelen. Daar gaat het ons om. Je kunt bij Herkenhoek heerlijk genieten van de Brabantse gezelligheid in onze bijzondere en luxe groepsaccommodatie en appartementen.

Met een sfeervol terras aan het water, de visvijver, de overkapte buitenkachel en de grote op houtgestookte hottub. Een aanrader voor een geslaagd weekendje weg of vakantie met je familie, vrienden, sportclub, collega’s.
Onze groepsaccommodatie is geschikt voor 10 tot 24 personen, ons 3 slaapkamer appartement voor 6 personen en onze twee 2 slaapkamer appartementen voor ieder 4 personen. Deze beschikken allen over een goed uitgeruste keuken.

Herkenhoek Hommelsedijk 6a 5473 RG, Heeswijk-Dinther
06-83055853 / info@herkenhoek.nl / www.herkenhoek.nl

IVN Bernheze: kom met ons mee de natuur in!

Loop vooraan bij wandelingen onder leiding van een ervaren gids die je vertelt over natuur en cultuur. Neem deel aan een van onze werkgroepen wanneer je een leerzame en gezellige vrijetijdsbesteding zoekt. Ontvang vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mens en Natuur’, en twee maal per jaar ons eigen magazine Bladgroen.
Daarnaast krijg je de nieuwsbrief van de landelijke IVN én van IVN Bernheze met wetenswaardigheden uit de natuur.
Ben als eerste op de hoogte van interessante cursussen, activiteiten en lezingen, en krijg toegang tot e-learning met tal van onderwerpen.

Zoek de natuur op met de IVN

IVN Bernheze  Ant. Derkinderenstraat 12, 5473 BC Heeswijk-Dinther
06-22121753 / secretariaat@ivn-bernheze.nl / www.IVN.nl/afdeling/bernheze

Berne Abdijbier: Vier het leven... met ons authentiek abdijbier!

Bieren proeven bij de paters van de Abdij van Berne

Wij geloven dat elk bier een verhaal moet delen en elk verhaal moet een biertje delen. Als het gaat om Berne Abdijbier: ons bier is ons verhaal, en ons proeflokaal is het podium. Wij serveren 5 bieren, ook op ons terras.
Ons bier is het enige Norbertijnen bier van de oudste nog bestaande abdij in Nederland, Abdij van Berne anno 1134. Onze gidsen zijn gepassioneerd en speciaal getraind om je informatie te geven over ons bier, de abdij en haar historie. Uiteraard is proeven van ons heerlijke bier een onderdeel van de rondleiding! Natuurlijk hebben wij ook koffie en diverse hapjes.

Rondleiding door de abdij, Abdijwinkel, abdijkerkdiensten 

Berne Abdijbier Abdijstraat 51, 5473 AD Heeswijk-Dinther
info@berneabdijbier.nl / www.berneabdijbier.nl

Museumboerderij: terug naar de toekomst

Dit rijks erkende museum ligt in het groene, bosrijke Heeswijk-Dintherse buitengebied. Van binnen ingericht, zoals dat ruim 100 jaar geleden gebruikelijk was in de Brabantse Meierij. Je wordt gastvrij ontvangen in onze intieme ontvangstruimte waar je ook wat kunt drinken. Een film brengt je terug naar 1900, leven op de arme Brabantse zandgronden. Na afloop ga je, samen met een gids of via een audiotour, de verrassende boerderij verkennen. Je zult je verbazen over het harde bestaan, maar ook over de vindingrijkheid en de saamhorigheid van de mensen toen. Speciale wensen? Vraag ons ernaar!

Boeren op de wijze van honderd jaar geleden

Meerstraat 28, 5473 VX Heeswijk-Dinther
0413-291172 / info@museumboerderij.nl / www.museumboerderij.nl

Bijzondere dieren in het Aa-dal: waterbuffels bij BFFL brAbAnt

Sinds het voorjaar van 2021 grazen er waterbuffels in het Aa-dal. Van de buffelmelk worden verschillende heerlijke producten gemaakt: van mozzarella tot ijsjes en van kaas tot vla. Laat je verrassen door deze bijzondere, nieuwsgierige en aanhankelijke dieren.

Echte mozzarella voor jouw zelfgemaakt pizza? Tijdens jouw fiets- of wandeltocht een koffiepauze op een terras met uitzicht op een waterpoel met buffels? De lekkerste worstenbroodjes voor de zondagbrunch? Aan de beurt om een origineel (personeels)uitje te organiseren? Voor al deze leuke én lekkere zaken ben je bij BFFL brAbAnt aan het juiste adres. Wees welkom en geniet!

De buffelshop met terras is op vrijdag (10:00 -16:00) en zaterdag (13:00-16:00) geopend. Tijdens vakanties en bij mooi weer zijn wij extra open. Hangt de Brabantse vlag buiten, dan zijn we open.

Droevendal 2, 5473 BH Heeswijk-Dinther
 / 06-44880604/ info@bfflbrabant /  www.bfflbrabant.nl

Op het Erf: Smaakbeleving aan de Aa

Op onze kleinschalige boerderij kun je genieten van het historisch landschap zoals het er vroeger uit zag. Onze scharrelvarkens en biologische kippen krijgen de ruimte en de tijd om te groeien. Dat komt de smaak zeker ten goede!

In de zomer kun je zelf bloemen en fruit plukken in onze bloemenpluktuin. We zien je graag bij ons “Op het erf”.

Bloemenpluktuin

Op het Erf Aa-brugstraat 4a, 5473 GG Heeswijk-Dinther
0413-293852 / 06-18087743 / info@opheterf.net / www.opheterf.net

Kilsdonkse Molen: Er-Vaar De Molen

Varen met de fluisterboot op de rivier de Aa

Midden in het Aadal ligt een unieke combinatie van een watervluchtkorenmolen en een watergedreven oliemolen die nergens anders in Europa is te vinden.
Door de inzet van de molenaars is de molen elke zaterdag in bedrijf. Het graan wordt gemalen en de walnoten worden tot olie geslagen en zijn er gidsen aanwezig voor een rondleiding.  Het naastgelegen Bezoekerscentrum is een uitstekend rustpunt waar je kunt genieten van een drankje, een lunch of een borrel. Van hieruit kun je
een wandel- of fietstocht maken en in de fluisterboot stappen .

De fluisterboot ‘De Watervlucht’ vaart over de Aa naar Kasteel Heeswijk en terug met gids. 

Kilsdonkseweg 4-6, 5473 KK Heeswijk-Dinther
06-45762839 / boekingen@kilsdonksemolen.nl / www.kilsdonksemolen.nl

Smooimomenten creëren bij De Toren

Eet. Drink. Droom. Ga. Geniet. Voel je thuis bij De Toren in Heeswijk-Dinther.

De Toren Eten & Drinken staat voor goed eten, drinken en genieten. Dat is waarvoor we het doen. Een glimlach, een gevoel van gezien te worden, oog voor onze omgeving en genieten van kleine dingen. Gewoon zoals we zijn.

Kom gezellig lunchen, genieten van een heerlijk diner of gewoon lekker borrelen. Voel je welkom in ons Eet & Borrelcafe, de Salon, de brasserie of onze binnentuin. We zijn iedere dag geopend vanaf 11 uur en in de zomer op zondag vanaf 10 uur. Dus kom binnen, plof neer, blijf lekker zitten & geniet! Tot snel!

De Toren borrelcafé Torenstraat 12, 5473 EL Heeswijk-Dinther
0413-296307 / smooi@de-toren.nl / www.de-toren.nl

Meesters van De Halm: ‘het lekkerste van dichtbij'

De Halm in Heeswijk-Dinther is Nederlands enige biologische havermout, muesli en granolafabriek.

De Halm in Heeswijk-Dinther is Nederlands enige biologische havermout, muesli en granolafabriek.

Ze zijn de grondleggers van het verwerken van biologische granen in Nederland. Al meer dan veertig jaar verwerken ze graan van korrel tot een verantwoord eindproduct.

Dit doen ze traditiegetrouw volgens een uniek, authentiek productieproces waarin smaak en kwaliteit naast transparantie en duurzaamheid centraal staan.

Meester van de Halm De Morgenstond 11b, 5473 HE Heeswijk Dinther
0413-293090 / www.meestersvandehalm.nl

Imkerij Polleke: Laat je verwonderen door de wereld van de bij

Bij Imkerij ‘t Polleke wordt je hartelijk ontvangen door imker Peter die met ruime ervaring je enthousiast alles vertelt over bijen, hommels en wespen. Rondzoemende bijen en wespen eng? Geen probleem, na alles wat de
imker te vertellen heeft zul je de bij met liefde omarmen. De imker vertelt tijdens een excursie de verschillen tussen de bijen, wespen en hommels, hij laat zichzelf steken om te laten zien hoe je op de beste manier een angel kunt verwijderen.

Daarnaast kan hij op een leuke manier meer vertellen over o.a. honing, de houdbaarheid en bijenproducten. Kortom, leuk en leerzaam voor alle leeftijden!

excursie de verschillen tussen de bijen, wespen en hommels

Imkerij ‘t Polleke – Peter van der Pol  Jan van den Boomstraat 7, 5473 VZ Heeswijk Dinther
0413-229384 / 06-45601696 / info@imkerijtpolleke.nl / wwww.imkerijtpolleke.nl

Natuurtheater Kersouwe: Ervaar en geniet

theateroptredens in de open lucht

Natuurtheater de Kersouwe ligt verscholen in de bossen van Heeswij-Dinther. Sinds 1945 vind je hier theateroptredens in de open lucht, inmiddels zo’n 40 per seizoen in de periode van half mei tot en met half september.
Eigen theaterproducties gaan hand in hand met regionale en landelijk bekende cabaretiers, bands, concerten, jeugdvoorstellingen en festivals.

Betreed je eenmaal de theaterpoorten De Kersouwe, dan ben je verkocht. De magische sfeer in het bos, de live optredens, de oerbrabantse gezelligheid, de afterparty’s, de vogels die meefluiten. Alles maakt dat je een optreden hier niet snel vergeet!
Bijzonder is dat het theater op professionele wijze wordt geëxploiteerd door (ruim 300) vrijwilligers, met een eigen bestuur en diverse commissies en werkgroepen.

www.facebook.com/kersouwe / www.instagram.com/kersouwe /  www.kersouwe.nl

Inspiratiemuseum: Je kunt niet genoeg inspiratie krijgen

Zeker als je een keer in dit Inspiratiemuseum bent geweest!

Het Inspiratiemuseum hangt vol met lijfspreuken.
Een lijfspreuk geeft richting aan je leven en brengt je verder. Daarom heet het ook een lijfspreuk. Zo zit er meer in het museum dan er aan de muur hangt. En dit museum is altijd open op afspraak.

Casper Hoenderdos vertelt je alle verhalen die er in het Inspiratiemuseum te zien zijn. Het inspiratiemuseum kan ook op locatie komen. Kijk voor meer mogelijkheden op de website.

Casper vertelt je de boeienste verhalen

Inspiratie Mueseum Zandkant 7b, 5473 TA Heeswijk
info@inspiratiemuseum.nl / www.inspiratiemuseum.nl

Koekkoek: Laat je lekker in de watten leggen

ideaal vertrek- en of eindpunt voor een stevige wandeling of ontspannend fietstochtje

Laat je in de watten leggen in ons sfeervolle koffie- & theehuis aan het water, op de grens van Middelrode en Berlicum. Met zo’n 30 soorten losse thee, genoeg keuze aan diverse koffies en een vitrine vol verse lekkernijen maken wij graag je dag! Alles wordt met liefde en zo veel mogelijk lokaal bereid.

Koekkoek is een ideaal vertrek- en of eindpunt voor een stevige wandeling of ontspannend fietstochtje. Strijk neer op ons fijne terras of zoek een plekje in onze huiskamer. Neus tenslotte nog even rond in onze winkel vol geluksmomentjes! We hopen je gauw te zien!

Koffie- & Theehuis Koekkoek Achterweg 19a (ook ingang aan de Milrooijseweg) 5258 LX Berlicum
073-8886603 / @bijkoekkoek / www.bijkoekkoek.nl

Brouwerij d'n Draok: Ontdek alles over speciaalbier in onze ambachtelijke brouwerij!

Brouwerij D’n Draok is een van de best verkochte lokale speciaalbiermerken van ‘s-Hertogenbosch en omstreken en is daarom inmiddels uitgebreid met een grotere locatie in Berlicum. Brouwerij D’n Draok heeft een breed assortiment aan bieren, van stevige Barrel Aged bieren tot frisse hop forward (I)PA’s. Maar natuurlijk worden ook klassiekers zoals Blond, Dubbel en Tripel gebrouwen. Naast het brouwen van bier biedt Brouwerij D’n Draok ook veel rondom de beleving van bier.

Er zijn diverse leuke en leerzame programma’s: bezoek, rondleiding, presentaties, workshops, je eigen bier brouwen, huisbier maken, enz. 

de best verkochte lokale speciaalbiermerken van ‘s-Hertogenbosch

Brouwerij D’n Draok / Nederhof 3a, 5258 CB Berlicum – Openingstijden: op afspraak
06-51524309 / Brouwer@draok.nl / www.draok.nl

Bij Daan: Passie voor het boerderij leven, de dieren en kwaliteitsvlees

sfeervolle slagerij winkel met belevenis tuin

Kom kijken hoe onze dieren leven op de boerderij en maak een wandeling door onze belevenis tuin!
Spot onze koeien, varkens en kippen en nog allerlei andere leuke dieren zoals stokstaartjes en papegaaien! Bij Daan is gevestigd op ’t Woudse Land, aan het kanaal bij de Mirroise Brug. Op onze locatie is van alles te zien en
te beleven voor jong en oud…

Naast onze boerderij en belevenis tuin is er ook een sfeervolle slagerij winkel. Hier vind je kwaliteitsvlees dat komt van ’t Woudse Land. Onze koeien en varkens hebben een goed leven en er wordt met liefde voor gezorgd. Het vlees wordt op ambachtelijke wijze in eigen slagerij verwerkt tot heerlijke producten. Kom gerust een kijkje nemen onder het genot van een bakje koffie! We vertellen je graag over de kneepjes van het vak of hoe je het lekkerste stukje vlees bereidt. 

Bij Daan / Woud 1, 5258 VK Berlicum
073-5942085 / info@bij-daan.nl / www.bij-daan.nl

Bomentuin d'n Hooidonk: laat je betoveren door de bomen!

D’n Hooidonk in Den Dungen is een prachtige en unieke bomentuin van 7,5 ha groot. De collectie telt ruim 2.000 bomen, waarvan 1.700 soorten. De bomentuin is voor alle bezoekers een parel van rust en ruimte en voor de bomenkenners een schatkamer. Het is in ieder jaargetijde een nieuwe betovering! De bomentuin is jaarrond en is gratis te bezoeken. In de weekenden tijdens ‘het terrasseizoen’ is de ‘Leuterij’ open voor een drankje en een hapje.

Unieke bomentuin voor de bomenkenners een schatkamer

Bomentuin D’n Hooidonk Ingang Bomentuin: Rijndonksestraat in Den Dungen
073-5940669 / info@denhooidonk.nl / deleuterij@gmail.com /  www.denhooidonk.nl

Ontdek de geschiedenis van de Nederlandse Grond-, Weg- en Waterbouw in het Museum BouwmachinesvanToen

Een Museum met werkende bouwmachines, waar de geschiedenis van de Nederlandse Grond,-Weg- en Waterbouw tot leven komt, een belevenis voor jong en oud.

Bekijk bij ons in Vinkel de enorme machines waarmee in Nederland wegen, spoorlijnen, kanalen en dijken aangelegd werden, zie hoe vroeger de machinisten met hun gezin bij het werk woonden en hoe ze opgeleid werden, luister naar de boeiende verhalen van onze vrijwilligers tijdens een rondleiding, bekijk de foto’s en films of lees een boek over dit alles in onze bibliotheek.

Voor de kinderen is er een binnenzandbak met miniatuur bouwmachines en kipwagens, en/of “word zelf machinist op een heuse minigraver” !  Verder hebben we een uitgebreide speurtocht, groot stratenplan met miniatuur bouwmachines, vrachtwagens, hijskranen, kippers enz. en prachtige kleur en knutselplaten.

Koksteeg 25 (Ingang zoggelsestraat) 5381 JB Vinkel
 info@bouwmachinesvantoen.nl  / www.bouwmachinesvantoen.com

Kijk, Verwonder en Beleef! Kom kanovaren op de Aa

Kanovaren bij KVB door het dynamisch beekdal van de rivier de Aa is puur genieten!  De meanderende  Aa voert je door een prachtig stuk natuur! Kijk en ontdek de beversporen, de ijsvogels en de zeldzame oeverzwaluwen. Vele vogels, insecten maar ook (eetbare) planten en bloemen kunt u vanaf het water waarnemen. Al peddelend met de stroming mee komt u helemaal tot rust. Verwonder u over de bijzondere vaarroute en Beleef! de natuur om u heen. Werp een blik op de uitkijktoren “De Heeskijk” en ruïne Seldensate vanaf het water. Beleef! een geluksmoment als u tijdens de kanotocht een bever, ree, vos of ijsvogel spot!

Startlocatie Natuurpoort Kasteel Heeswijk, Kanaaldijk-noord 5473 KW Heeswijk-Dinther    06-83495091 / info@kanoverhuurbeekdal.nl / www.kanoverhuurbeekdal.nl

Proef, geniet of kampeer..

Op onze hobbyboerderij en minicamping Op ‘t Maxend in Nistelrode maken wij kaas en zuivel, van onze kleine kudde melkgeiten, dierenwelzijn staat bij ons op 1. Zo groeien de jongen op, bij hun moeder, kunnen ze dagelijks naar buiten, onthoornen we de geiten niet. Ze hebben speeltoestellen, een trampoline en zelfs een bankstel tot hun beschikking.

We hebben jam uit eigen tuin, gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest en doen we er alles aan, om de biodiversiteit op ons erf te verhogen.

Ook hebben we een minicamping, die op een natuurlijke wijze is ingericht.

Zuivelboerderij, minicamping Op t Maxend,

Maxend 69  5388 TW Nistelrode  06-10582717 / Optmaxend@outlook.com / www.optmaxend.nl

La Sauterelle, B&B met zorg voor een onbezorgde vakantie

Onze ruime B&B met eigen parkeergelegenheid is gelegen aan de rand van het pittoreske Den Dungen. Het bijzondere aan deze B&B is dat deze zich richt op gasten die in het dagelijkse leven zorg nodig hebben of in de palliatieve fase verkeren. Het doel van La Sauterelle is, binnen de mogelijkheden die je hebt, nog te kunnen genieten van een fijne vakantie of een weekendje weg (met je naaste). Je kunt er onder bepaalde voorwaarden worden ondersteund bij de dagelijkse verzorging, hiervoor wordt dan eventueel het wijkteam van Vivent ingeschakeld. Ook als je geen zorg nodig maar van onze mooie aangepaste ruimtes gebruik wilt maken, ben je van harte welkom 

La Sauterelle heeft een huiselijke charme om een fijne tijd in alle rust door te kunnen brengen. Eigenaar Willia van Alebeek over haar nieuwe Bed & Breakfast: “Bij La Sauterelle willen we meer zijn dan een B&B. We streven ernaar een fijne plek te bieden, van alle gemakken voorzien en deskundige zorg als je dat nodig hebt.

La Sauterelle, Spurkstraat 59 5275JB Den Dungen

06-31676807 / info@la-sauterelle.com / www.la-sauterelle.com

Camping Yuca een ecologisch paradijsje

Wat ooit maisland was, is nu een ecologisch paradijsje waar de natuur op 1 staat. Onze camping is een heerlijke plek om tot rust te komen en een mooi vertrekpunt voor de zoveel mooie plekken en activiteiten in het mooie Aa-land en de omliggende mooie dorpen en steden.

We hebben zeer ruime kampeer- en camperplekken rondom onze dynamische vijvers waar de ecologie drukdoende is. Op iedere plek hebben wij elektra, water, afvoer en zeer goede wifi. Op zaterdag en zondag hebben we ook een broodjesservice!

Kortom, kom genieten van de omgeving en deel je verhalen hier samen in onze huiskamer of bij onze centrale vuurplaats!

Camping Yuca, Zandstraat 53,  5258 TX Berlicum

073-2340102/ info@campingyuca.nl / reserveringencampingwww.campingyuca.nl