Welkom in het Aa-Land!

...het land rondom rivier de Aa

8. Stadsboerderij Eyghentijd

 Het platteland verbinden met de stad. Geheel Eyghentijds.


De stadsboerderij Eyghentijds is een rustpunt aan de rand van het Kanaalpark. Als start- of eindpunt voor uw natuurwandeling of als pauzeplek voor een versnapering halverwege de wandelroute. De familie van Wagenberg is al een aantal jaren druk bezig om de stadsboerderij Eyghentijds vorm te geven met een grote diversiteit aan activiteiten:

Brabantse warmte: u kunt zowel binnen als buiten op het terras genieten
van een lekker kopje koffie of thee met appeltaart of een andere versnapering van onze kleine kaart.

Eyghentijds Speelboerderij: Spelen, knutselen, kinderfeestje. Voor de kinderen is op het boerenerf heerlijk spelen, je kunt de boerderij verkennen op een skelter of tractortje. Eén nadeel: de kleren blijven niet schoon! Of kom gezellig knutselen in onze Kidsklup.

Biologische varkenshouderij: Op het terrein houden we al zo'n tien jaar onze biologische varkens. De varkens kunnen vrij naar buiten en kunt u ze tegenkomen op de wei of over de afgeschermde wandelpaden zien lopen, zoals een varkensbrug.

Rondleidingen, excursies, cursussen, vergaderingen en verhuur van flex-ruimtes. Wij geven regelmatig rondleidingen en hebben diverse flex-ruimtes in de verhuur beschikbaar.

Proeflokaal met boerderijwinkeltje: Hier kunt u proeven en genieten van onze biologische producten van Eyghen erf als van nabijgelegen collega-boerderijen.

Kleine ondernemingen: We zijn een thuis voor kleine ondernemers die hun vak onder ons dak willen uitoefenen met als rode draad: ontmoeten, beleven van het boerenerf en de natuur, ontspanning, ontwikkeling, creativiteit. Zo vindt u hier een imkerij, tuinderij, creatieve workshops, kinderfeestjes en de kinderknutselklup.

Rosmalense AA: Wandelen, struinen, fietsen... geniet van de prachtige natuur in het Kanaalpark. De Rosmalense Aa vormt de kern van het Kanaalpark. Dit is een volledig nieuwe beek en vormt een ecologische verbindingszone tussen de Aa en de Maas over een lengte van zes kilometer. Het natuurpark is een leefgebied voor vele soorten vlinders, vogels, insecten, amfibieën en zoogdieren. Onder andere de bever, ijsvogel, ringslang, koninginnepage, oranjetipje, blauwborst, roodborsttapuit en lepelaar zijn al gesignaleerd. In het noordelijk deel van het Kanaalpark grazen kuddes Rode Geuzen en Konikpaarden.

Voor meer informatie ga naar onze website.