Welkom in het Aa-Land!

...het land rondom rivier de Aa

Vinkelse Molen

Vinkelse molen: De Zwaan herrijst...

Het was een ambitieuze droom: de Vinkelse Molen herbouwen. Maar zoals niet zo heel vaak, is deze droom dankzij de onverzettelijkheid van een groep enthousiastelingen nu werkelijkheid aan het worden. Elke dag komen we een stukje dichterbij. Aan de oevers van de groote-wetering (her)bouwt een groep, enthousiaste vrijwilligers Molen De Zwaan. Een ‘replica’ van oude Vinkelse molen die in 1964 werd geëxporteerd en tot op de dag van vandaag in Holland Michigan (Amerika) draait. We zijn druk met de bouw de ‘invaart’ onderdeel van de tweede fase. Tegelijkertijd wordt er even verderop gebouwd aan de 3e fase, het achtkant. Een houten constructie waar de molenkap op zal worden gemonteerd. Hieraan worden de wieken gehangen die ons straks kracht geven om te malen. 

Met de wind in de wieken. 

We herbouwen niet alleen Molen De Zwaan, we bouwen aan een ontmoetingsplek voor iedereen uit Vinkel en omstreken. In en om de molen komen straks de items recreatie, educatie, zorg, plezier en werk samen rondom het thema agri en food. We geven de Molen een nieuw leven en verbeteren de leefbaarheid van ons mooie dorp. Om de molen straks te laten draaien, hebben wij nu de hulp van een grote groep, enthousiaste vrijwilligers. Jong en oud helpt mee deze droom uit te laten komen. En dat het ons gaat lukken weten we zeker! We hebben bouwers, sjouwers, regelaars en verkopers. Naast de herbouw van de Molen, hoort ook de exploitatie van de  Kringloopwinkel bij ons project. Het team van de winkel verzamelt spullen en verkoopt ze tegen zeer scherpe prijzen. Het is een winkel waar u alles vindt, ook wat u niet zoekt. 

Multifunctionele Ruimte

In de Multifunctionele Ruimte van Molen De Zwaan, wie we al geheel hebben afgerond ziet het er mooi en gezellig uit. Weet u wat het leuke is? Alles wat daar hangt en staat is afkomstig van onze Kringloopwinkel. Onze vrijwilligers hebben de spulletjes verzameld, “opgepimpt” en hier een tweede of misschien zelfs een derde leven gegeven. De dames en heren die u bedienen zijn ook allemaal vrijwilligers. Ze ontvangen u, schenken koffie of een drankje en heeft u wat zin in wat lekkers? Probeer dan onze zelfgemaakte appel, nougatine ijstaart of onze overheerlijke worstenbroodjes. Wilt u meer zien van de molen? Vraag het dan even aan een van de aanwezige medewerkers, zij vertellen u over de historie van de molen en kunnen u rondleiden over de bouwplaats en vertellen wat we allemaal aan het bouwen zijn. Wilt U gebruik maken van onze ruimte voor een expositie, vergadering of optreden, of wilt u een presentatie met het verhaal over de geschiedenis en toekomst van de molen neemt u dan even contact op met Ineke Pennings, 06-57762977. Zij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en wanneer er plek is.

Vrijwilligers Molen De Zwaan

Voor meer informatie: www:vinkelsemolen.nl of volg ons op Facebook