Welkom in het Aa-Land!

...het land rondom rivier de Aa

Graanpletterij De Halm

Meesters van de Halm:
Niet het ‘goedkoopste’ van ver weg, maar het lekkerste van dichtbij"

Meesters van De Halm in Heeswijk-Dinther is Nederlands enige biologische havermout-, muesli- en granola fabriek. We zijn de grondleggers van het verwerken van biologische granen. Al meer dan veertig jaar verwerken we graan van korrel tot een verantwoord eindproduct. Dit doen we traditiegetrouw volgens een uniek, authentiek productieproces waarin smaak en kwaliteit naast transparantie en duurzaamheid centraal staan.

Milieubewust
Die duurzaamheid trekken we door in de volle breedte van onze werkzaamheden. Duurzaam en milieubewust werken zit in onze genen. Eén van de principes van De Halm is het gebruik van Nederlands graan en indien niet beschikbaar, van zo dichtbij mogelijk: “Zo heeft de biologische landbouw in Nederland een kans gekregen om te floreren. Het past ook bij ons idee van biologisch en zo duurzaam mogelijk werken: zonder veel foodmiles. Hoe Bio is bio als je de grondstoffen van ver weg haalt als ze ook dichtbij te verkrijgen zijn.  

Echte en eerlijke prijs
Er wordt geproduceerd op groene stroom en reststromen worden ingezet als veevoer of voor de productie van groene stroom. Juist omdat we geen klimaatvervuiler zijn, onze telers een goede prijs betalen en niet bijdragen aan biodiversiteitsverlies (rondom biologische akker ontstaat namelijk een grote biodiversiteit) , liggen onze producten voor een echte, eerlijke prijs in de winkel. Dit in tegenstelling tot de gangbare producten waar die verborgen kosten op de maatschappij drukken.

Kijk hier voor meer belevenissen