Welkom in het Aa-Land!

...het land rondom rivier de Aa

De Kilsdonkse Molen

Wel verdiend genieten aan de oevers van de Aa

 

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is op vele terreinen zeer de moeite waard. Door zijn ligging in de rustieke omgeving van het beekdal van de Aa en in verschillende fietsroutes, is het een plek om tot rust te komen.


Molens met een gecombineerde aandrijving, zogenaamde ‘watervluchtmolens’ komen niet meer voor in Nederland en zijn ook in het buitenland uiterst zeldzaam. In het begin bestond de Kilsdonkse Molen uit twee watermolens. Pas jaren later ontstaat de unieke combinatie van een watervluchtmolen met een watermolen. De ene molen, uitgerust met een wiekenkruis en een waterrad, maalt rogge en boekweit tot meel. In de andere molen wordt uit koolzaad spijsolie en veevoer geslagen. De oliemolen heeft een, voor Noord-Brabant, zeldzame dubbele inrichting die wijst op een grote productiecapaciteit. De combinatie van deze elementen maakt het complex volstrekt uniek op internationale schaal.

U bent van harte welkom in ons bezoekerscentrum en op het terras. Hier kunt u, onder het genot van een kopje koffie of thee “met iets erbij” genieten van de prachtig gerestaureerde molens en de natuurlijke omgeving.

Kijk hier voor meer belevenissen